Καλιφόρνια: Yποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς (vid)

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε εχθές πως η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα αναγκάσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό τους εκπαιδευτικούς

Μάλιστα, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «υπεύθυνο βήμα»

Η απόφαση αυτή έχει ήδη ισχύ σε δημόσιους υπαλλήλους και τους υγειονομικούς

«Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά και να αντιμετωπίσουμε τη βασική ανησυχία των γονιών, όπως εγώ, για τα μικρά παιδιά», επεσήμανε ο Νιούσομ.

Στο μεταξύ στο Τέξας δικαστής στην κομητείας Ντάλας εμπόδισε προσωρινά την εφαρμογή της εντολής του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, βάσει της οποίας οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να επιβάλουν στους πολίτες να φορούν μάσκα σε χώρους όπως σχολεία, επιχειρήσεις ή δημόσια κτίρια, την ώρα που σημειώνεται άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η απόφαση αφορά μόνο την κομητεία του Ντάλας, τη δεύτερη πιο πολυπληθή του Τέξας. Την Τρίτη άλλο δικαστήριο στο Τέξας αποφάσισε ότι οι αξιωματούχοι στις κομητείες Σαν Αντόνιο και Μπέξαρ μπορούν να ζητούν τη χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία.

Ο επικεφαλής της κομητείας του Ντάλας Κλέι Τζένκινς, που προσέφυγε δικαστικά κατά της εντολής του Άμποτ, εκτίμησε ότι προληπτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της ανόδου των κρουσμάτων της covid-19.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρξει δραματική άνοδος των κρουσμάτων και των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες, η οποία θα ξεπεράσει την κορύφωση που καταγράφηκε νωρίτερα φέτος, αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η κυβέρνηση Άμποτ έχει ασκήσει έφεση εναντίον των δικαστικών αυτών αποφάσεων. Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κυβερνήτης του Τέξας τόνισε: «ο δρόμος προς τα εμπρός βασίζεται στην ατομική ευθύνη, όχι σε κυβερνητικά διατάγματα».

Στο Τενεσί περισσότεροι από 100 διαδηλωτές παρενόχλησαν την Τρίτη πολίτες που φορούσαν μάσκα, ανάμεσά τους γιατρούς και νοσηλευτές, στην κομητεία Ουίλιαμσον, το σχολικό συμβούλιο της οποίας είχε αποφασίσει νωρίτερα την ίδια ημέρα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές του δημοτικού.

Βίντεο, το οποίο έχει ήδη 2 εκατομμύρια θεάσεις στο Twitter, δείχνει ένα πλήθος ανθρώπων να επιτίθεται σε έναν άνδρα που φορά μάσκα την ώρα που αυτός κατευθύνεται στο αυτοκίνητό του. Οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν: «Θα σε βρούμε» και «Ξέρουμε ποιος είσαι. Όχι πια μάσκες».

Δείτε επίσης: Ερντογάν: “Δε βλέπω καθόλου θετικά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ