Ποτάμια λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα εξακολουθούν να ρέουν, ενώ έχουν ήδη Η καταστρέψει σχεδόν 6.000 στρέμματα γης
Ακόμη περισσότεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες βράδυ, καθώς τα ποτάμια λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα απειλούν να καταστήσουν στάχτη άλλη μια γειτονιά.
Οι αρχές αναμένουν ότι η ροή της λάβας, που εκλύεται από το ηφαίστειο εδώ και τέσσερις περίπου εβδομάδες, θα κινηθεί προς τα βορειοδυτικά, ξεπερνώντας τα όρια της περιοχής που έχει ήδη εκκενωθεί.
Η πλειονότητα των κατοίκων στην περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί, οπότε μόνο 10 με 15 άνθρωποι εγκατέλειψαν χθες στα σπίτια τους, σύμφωνα με δηλώσεις των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Η λάβα από το ηφαίστειο έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 6.000 στρέμματα γης, περίπου 1.500 κατοικίες και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα εργοστάσιο τσιμέντου από το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια σε συνδυασμό με δεκάδες φυτείες, μπανανών και αβοκάντο.
Σήμερα το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στο νησί, όπως ανακοίνωσε το Ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο. Οι σεισμοί ήταν συχνό φαινόμενο στη Λα Πάλμα και πριν την έκρηξη του ηφαιστείου, ενώ πλέον περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικείες τους.
Δείτε επίσης: Tραγωδία στην Ταϊβάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε κτήριο(vid)
- Ο Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαιώνει την ύπαρξη UFO
- «Εντυπωσιακή πρεμιέρα με γκολ και ισοπαλίες στη Ligue 1»
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αποκαλεί τον πρόεδρο της Κολομβίας παράνομο ναρκοηγέτη
- Θρίαμβος του Τουφάν Ερχιουρμάν στις εκλογές στα κατεχόμενα – Η ήττα του Ερσίν Τατάρ
- Χόλγκερ Ρούνε: «Θα υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση στον Αχίλλειο τένοντα την επόμενη εβδομάδα»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr