Κερδίζει έδαφος στα ανατολικά η Ουκρανία – Φοβισμένοι οι στρατιώτες της Ρωσίας

Φοβισμένοι και απελπισμένοι κρύβονται Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με μαρτυρίες Ουκρανών

Τα ουκρανικά στρατεύματα εφορμούν γρήγορα στο ανατολικό μέτωπο, ανακαταλαμβάνοντας κρίσιμες περιοχές προχωρώντας σε επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Γιαμπίλ του Ντόνεσκ.

Μαρτυρίες Ουκρανών, καταγράφονται σε ρεπορτάζ του Sky news, σύμφωνα με τις οποίες, Ρώσοι στρατιώτες «κρύβονται στο δάσος ή σε βομβαρδισμένα κτίρια, φοβισμένοι και απελπισμένοι, βγάζουν τις στολές τους και προσπαθούν να μεταμφιεστούν σε πολίτες».

Οι Ρώσοι στρατιώτες, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δεν μπορούν να φύγουν αρκετά γρήγορα με αποτέλεσμα να παραιτούνται και να ζητούν να τους πιάσουν αιχμαλώτους.

«Βρήκαμε μερικούς νωρίτερα σήμερα», σημειώνει Ουκρανός στρατιώτης, που ονομάζεται Αντρέι, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την Λιμάν, μια πόλη-κλειδί που απελευθερώθηκε πριν από λίγες ημέρες και είχε χρησιμοποιηθεί ως ζωτικός ρωσικός κόμβος μεταφορών.

Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι «μερικοί από τους Ρώσους στρατιώτες έχουν χαθεί επειδή δεν έχουν πλοήγηση και έτσι απλώς παραδίδονται σε εμάς. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Κάνει κρύο τώρα και θέλουν να φάνε».

Δείτε επίσης: Η Γαλλία θα στείλει κι άλλα πυροβόλα CAESAr στην Ουκρανία