Κίεβο: Συνάντηση Ζελένσκι με Μπόρις Τζόνσον

Την είδηση της συνάντησης έκανε γνωστή στο Twitter η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτηρίζοντας την ως «έκπληξη».

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στο Λονδίνο εμφανίζονταν διστακτικοί για αυτό το ταξίδι ωστόσο έκτοτε οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Η Μεγάλη Βρετανία ηγείται της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, του αντιπολεμικού συνασπισμού, των κυρώσεων κατά του Ρώσου επιτιθέμενου», έγραψε ο Αντρίι Σίμπιγκα, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας στο Facebook.

Ζελένσκι: «Αναμένουμε σθεναρή παγκόσμια αντίδραση»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει να υπάρξει αποφασιστική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την πυραυλική επίθεση που έπληξε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ:

«Αναμένουμε σθεναρή παγκόσμια αντίδραση σε αυτό το έγκλημα πολέμου», είπε στο διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής. Επανέλαβε την αξίωση να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια και όλες οι ρωσικές τράπεζες να αποκλειστούν από το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Κάθε καθυστέρηση στην προμήθεια (…) όπλων στην Ουκρανία, κάθε άρνηση, μπορεί να σημαίνει μόνο ότι οι πολιτικοί αυτοί θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τη Ρωσία από ό,τι εμάς»,

Δείτε επίσης: Μ. Σχοινάς Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «To ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού στρατού δεν είναι πια τόσο μακριά»