Κίνα: Αύριο θα εκτοξευθεί επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό της σταθμό

Οι τρεις αστροναύτες, όλοι τους άνδρες, 56, 54 και 45 ετών, θα αναχωρήσουν από τη βάση Τζιουτσουάν, στην έρημο Γκόμπι – Η αποστολή θα είναι διάρκειας τριών μηνών.

Οι αστροναύτες θα ασχοληθούν με τη συντήρηση της μονάδας και την εγκατάσταση υλικού. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνουν εξόδους στο διάστημα και να φροντίσουν την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών για την επέκταση του διαστημικού σταθμού και των χώρων διαμονής μελλοντικών πληρωμάτων.

Θα επιβαίνουν στο σκάφος Shenzhou-12, διαστημόπλοιο που θα εκτοξευθεί με πύραυλο Long March 2F και θα συνδεθεί με το Τιανχέ («Ουράνια αρμονία»), το μοναδικό τμήμα του διαστημικού σταθμού που βρίσκεται ήδη στο διάστημα. Μάλιστα, η αποστολή Σεντζού-12 θα είναι η τρίτη από τις 11 που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κινεζικού σταθμού.

Αξιοσημείωτη είναι και η εγκατάσταση εργαστηρίων στο διάστημα από τους Κινέζους, τα οποία θα επιτρέψουν να διεξαχθούν πειράματα στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της ιατρικής, της αστρονομίας και των διαστημικών τεχνολογιών.

Δείτε επίσης: Δημοπρασία για μια θέση για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος, πουλήθηκε 28 εκατ. δολάρια στον… τυχερό το “εισιτήριο”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading