Κίνα: Και πάλι σε Μπελάδες τα Starbucks

Τα Starbucks βρίσκονται και πάλι σε μπελάδες στην Κίνα για ένα γεγονός που περιγράφουν ως «παρεξήγηση» ανάμεσα στο προσωπικό τους και την αστυνομία

Το επεισόδιο έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί επισκέφτηκαν ένα από τα καταστήματά της στην πόλη Τσονγκινγκ. «Κανόνισαν να καθίσουν για δείπνο στον εξωτερικό χώρο, αλλά υπήρχαν και άλλοι πελάτες που ήθελαν να δειπνήσουν εκεί. Υπήρξε μία παρεξήγηση στην επικοινωνία ανάμεσα στο προσωπικό και τους αστυνομικούς εξαιτίας ακατάλληλων λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν για να συντονιστεί το πού θα καθίσει ποιος. Απολογούμαστε για αυτό» αναφέρει η αμερικανική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Στα κινεζικά social media το επεισόδιο είχε παρουσιαστεί πριν από την ανακοίνωση πολύ διαφορετικά, με τους χρήστες του Weibo να γράφουν ότι τα Starbucks κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με τη χώρα και το δείχνουν διώχνοντας αστυνομικούς από τους χώρους τους.

Ακόμη και τα κρατικά παραδοσιακά μέσα, όπως η People’s Daily πήραν θέση γράφοντας: «Starbucks, παρακαλούμε να αφήσετε την υπεροψία σας. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να διώξετε αστυνομικούς που θέλουν να δειπνήσουν;».

Τα Starbucks αρνούνται κατηγορηματικά ότι έδιωξαν αστυνομικούς ή άλλους πελάτες από το καφέ.

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική αλυσίδα έχει βρεθεί στο στόχαστρο ύστερα από δημοσίευμα σε κρατική εφημερίδα τον περασμένο Δεκέμβριο, που ανέφερε ότι σε 2 καταστήματά της εντοπίστηκαν ληγμένα προϊόντα.

Δείτε επίσης: Δωρεά 73.000$ σε εργαζόμενο των Starbucks, μετά την αγενή συμπεριφορά πελάτισσας