Κίνα: Κάθε ζευγάρι θα μπορεί να αποκτά μέχρι τρία παιδιά, αντί για δυο που ισχύει ως τώρα

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κάθε ζευγάρι θα επιτρέπεται να έχει μέχρι τρία παιδιά, σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, συγκριτικά με το όριο των δύο παιδιών που ισχύει ως τώρα, μετά από την ανακοίνωση στοιχείων που μαρτυρούν δραματική μείωση γεννήσεων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Η αλλαγή πολιτικής εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση.

Το 2016 η Κίνα κατήργησε την πολιτική του ενός παιδιού, η οποία ίσχυε για δεκαετίες και που αρχικά επιβλήθηκε για να ανακόψει την πληθυσμιακή έκρηξη, και την αντικατέστησε με το όριο δύο παιδιών.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν οδήγησε σε σταθερή αύξηση των γεννήσεων, αφού το υψηλό κόστος ανατροφής παιδιών στις κινεζικές πόλεις αποθάρρυνε πολλά ζευγάρια από το να αποκτήσουν απογόνους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η απογραφή πληθυσμού στην Κίνα, που γίνεται ανά δεκαετία, έδειξε ότι κατά τα τελευταία 10 χρόνια ο πληθυσμός αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του 1950, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν ποσοστό γονιμότητας 1,3 παιδιά ανά γυναίκα μόνο για το 2020, σε αντιστοιχία με κοινωνίες όπου παρατηρείται γήρανση του πληθυσμού, όπως η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ η είσοδος των φιλάθλων στο Τόκιο – Tι απαγορεύεται

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading