Κολομβιανοί απόστρατοι δολοφόνησαν τον πρόεδρο της Αϊτής – Σκηνή φαρ ουέστ για τη σύλληψή τους (pic&vid)

Η βαριά οπλισμένη ομάδα που δολοφόνησε τον πρόεδρο της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ αυτήν την εβδομάδα αποτελούνταν από 26 Κολομβιανούς και δύο Αμερικο-αϊτιανούς, δήλωσαν την Πέμπτη οι αρχές της χώρας.

Ο Μοΐζ, 53 ετών, δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι το πρωί της Τετάρτης από, όπως αναφέρουν οι αρχές, ξένους επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι με την πράξη τους αυτή οδήγησαν την φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου στο απόλυτο χάος εν μέσω πολιτικής πόλωσης, πείνας και εξτεταμένης εγκληματικής βίας.

Μάλιστα, οι απόστρατοι, το βράδυ της δολοφονίας, ισχυρίστηκαν πως είναι πράκτορες της DEA (της αμερικανικής υπηρεσίας κατά των Ναρκωτικών των ΗΠΑ) για να μπορέσουν να περάσουν και να αφοπλίσουν την ασφάλεια του προέδρου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την στιγμή που οι δολοφόνοι φτάνουν στο σπίτι του πρόεδρου, καθώς και την στιγμή που ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους για τη δολοφονία του πρόεδρου της χώρας την Τετάρτη σε ένα σπίτι κοντά στον τόπο του εγκλήματος στο Πέσιονβιλ, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας της χώρας Πορτ-ο-Πρενς.

Μια σκηνή… φαργουέστ εκτυλίχθηκε χθες με τις αρχές να ανταλλάσουν πυροβολισμούς με τους δολοφόνους, και την αστυνμομία να συλλαμβάνει αρκετούς δράστες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Αϊτής Λέον Τσαρλς εμφάνισε μπροστά στους δημοσιογράφους 17 από τους συλληφθέντες σε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, δείχνοντας αρκετά κολομβιανά διαβατήρια, μετσέτες, πολυβόλα και ασυρμάτους.

«Ξένοι έρχονται στη χώρα μας για να δολοφνήσουν τον πρόεδρο», ανέφερε ο Τσαρλς, επισημαίνοντας πως στη συμμορία ήταν 26 Κολομβιανοί και 2 Αμερικο-αϊτιανοί.

Αποκάλυψε πως 15 από τους Κολομβιανούς συνελήφθησαν, καθώς και οι δύο Αμερικο-αϊτιανοί. Τρεις από τους δολοφόνους έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ενώ οκτώ διαφεύγουν της σύλληψης.

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Ντιέγκο Μολάνο δήλωσε πως αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως οι Κολομβιανοί που συμμετείχαν στην δολοφονία του Μοΐζ είναι απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και δεσμεύτηκε να υποστηρείξει τις έρευνες στην Αϊτή για την σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

Δείτε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ: Δολοφόνησαν τον πρόεδρο της Αϊτής

Loading