Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορονοϊού όπως η παραλλαγή Όμικρον.
Είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία αναπτύσσει ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας mRNA.
Το εμβόλιο, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε μήνες από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, της αυστραλιανής φαρμακευτικής εταιρείας IDT Australia και του Ινστιτούτου Ντόχερτι, βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών και εγκρίσεων.
Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αναμένονται εντός του 2022, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια εωσότου το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί ευρέως, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών του και να δοθεί άδεια κυκλοφορίας του από τις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές.
Ο καθηγητής φαρμακευτικής βιολογίας Κόλιν Πούτον του Πανεπιστημίου Μόνας δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, ότι το νέο εμβόλιο είναι διαφορετικό από τα υπάρχοντα εμβόλια Covid-19, καθώς χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού για να προκαλέσει ανοσοποίηση.
- Σοκ στη Νιγηρία: 48 παιδιά ελεύθερα μετά την καταβολή λύτρων
- Συναγερμός στην OpenAI: πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης χάκαραν τα συστήματά της και προσπάθησαν να το κρύψουν
- Champions League: η Φενέρμπαχτσε άλωσε τη Λιόν και πήρε την πρόκριση
- Μπαπέ και Βινίσιους λύγισαν τη Σοσιεδάδ, στην κορυφή η Ρεάλ με 5-1
- Γιορτή σήμερα 27 Αυγούστου: Ποιοι τιμώνται στο εορτολόγιο και ο Άγιος Φανούριος
![]()
