Κορονοϊός: Πιθανή η αλλαγή πρωτοκόλλου για ταξίδι στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την Covid-19 24ωρου για όσους εισέρχονται στη χώρα

Η Νέα Υόρκη επιβάλλει καραντίνα στους επισκέπτες από άλλες πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να αυξάνουν τις απαιτήσεις για είσοδο στη χώρα εν όψει των μεταλλάξεων που έχουν θορυβήσει τους ειδικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα ζητούν από όλους τους επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Τι ισχύει σήμερα

Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι εμβολιασμένοι διεθνείς ταξιδιώτες των αεροπορικών εταιριών μπορούν να παρουσιάσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαγωνιστικού τεστ, το οποίο έγινε μέσα σε τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους. Περίπου όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, κατά την τρέχουσα περίοδο, πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ 24 ωρών από την άφιξή τους.

Η νέα απαίτηση του διαγνωστικού τεστ των 24 ωρών θα αφορά αναιξερέτως όλους του πολίτες που εισέρχονται στη χώρα είτε είναι ξένοι είτε πολίτες των ΗΠΑ.

Το νέο πλαίσιο απαιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αύριο Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η ημερομηνία εφαρμογής του.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι η υπηρεσία της «αξιολογεί πώς θα κάνει τα διεθνή ταξίδια όσο το δυνατό πιο ασφαλή, ενώ εξετάζονται σκέψεις για πρόσθετα διαγνωστικά τεστ και παραμονή σε προσωπική καραντίνα».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Γενναία και δύσκολα»