Κρεμλίνο: Αναμένει ότι έως και 100.000 στρατεύσιμοι θα σκοτωθούν πριν την άνοιξη του 2023

Η Ρωσία ελπίζει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στο μέτωπο στην Ουκρανία τον χειμώνα, προκειμένου να επαναλάβει τις επιθετικές ενέργειες την άνοιξη

Το Κρεμλίνο αναμένει ότι ο ρωσικός στρατός θα υποστεί μη αναστρέψιμη απώλεια έως και 100.000 στρατευσίμων.

Πηγή: Vazhnye Istorii (Σημαντικές Ιστορίες), ένα ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης ερευνών, με αναφορά σε δύο πηγές: μία κοντά στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και μία στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Λεπτομέρειες: Η Vazhnye Istorii ανέφερε ότι σύμφωνα με πηγές της, οι Ρώσοι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι ένα νέο κύμα εχθροπραξιών την άνοιξη θα επιφέρει σημαντικές απώλειες.

Έως και 100.000 στρατιώτες ενδέχεται να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν μέχρι την επόμενη άνοιξη. Αλλά κανείς δεν ανησυχεί γι’ αυτό: θα αντικατασταθούν από στρατεύσιμους“, δήλωσε στο Vazhnye Istorii πηγή προσκείμενη στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.

Μια πηγή κοντά στο Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μοιράστηκε παρόμοια πρόβλεψη, λέγοντας ότι το Κρεμλίνο αναμένει ότι οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ανέλθουν σε περίπου 100.000, η ​​πλειοψηφία των οποίων είναι στρατεύσιμοι.

Η πηγή είπε στο Vazhnye Istorii ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 120.000 στρατεύσιμους που θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να αναπληρώσουν τις απώλειες της Ρωσίας.

Η πηγή εξήγησε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο Πούτιν δεν έχει ακόμη ακυρώσει το διάταγμα για μερική κινητοποίηση.

Δείτε επίσης: Ζελένσκι: «Το Κρεμλίνο θέλει να μετατρέψει το κρύο του χειμώνα σε όπλο μαζικής καταστροφής»

Loading