Κύπρος – Επίσκεψη Πάπα: Συνελήφθη άνδρας που πήγε να μπει με μαχαίρι στο ΓΣΠ (vid)

Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ κατά τον έλεγχο των επισκεπτών πριν την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου στο ΓΣΠ εντοπίστηκε μαχαίρι στην κατοχή ενός 43χρονου ο οποίος και συνελήφθη

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου και όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια το μαχαίρι που κουβαλούσε δεν σχετιζόταν με την παρουσία του Πάπα.

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στο οποίο αναφέρονται οι δύο τυφλοί, οι οποίοι όπως είναι ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορεί να είναι τυφλοί αλλά κατάφεραν να «δουν» το πιο σπουδαίο πράγμα, το ότι δηλαδή ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσσίας.

Όπως ανέφερε, αυτό που θέλει να περάσει το συγκεκριμένο εδάφιο του Ευαγγελίου, είναι ότι πρέπει να πλησιάσουμε τον Κύριο έτσι ώστε να μας θεραπεύσει. Είπε ότι αυτό έκαναν και οι δύο τυφλοί διότι αντιλαμβάνονται ότι, μέσα στο σκοτάδι της ιστορίας, Εκείνος είναι το φως που φωτίζει τις νύχτες της καρδιάς και του κόσμου.

Επίσης ανέφερε ότι χωρίς τον Θεό δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το σκοτάδι και ότι εάν κουβαλάμε μόνοι μας την εσωτερική μας τύφλωση, θα χαθούμε. Στη συνέχεια τόνισε τη σημαντικότητα του να μείνει ο ένας κοντά στον άλλο, έτσι ώστε να μοιραστούμε τις πληγές της ζωής μας και να αντιμετωπίσουμε τον δρόμο μαζί.

Δείτε επίσης: Στην Αθήνα αύριο ο Πάπας Φραγκίσκος – Θα τον υποδεχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Ν. Δένδιας