Κύπρος: Ο ΠτΔ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Μαρτίου.

Αύριο, 22 Μαρτίου, στις 13:00 (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ μία ώρα αργότερα θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στις 17:30 (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews. Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 10 πμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Ulf Kristersson και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Μαριλένα Ραουνά, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δείτε επίσης: Μακρόν: «Όχι σε διάλυση της Βουλής, ανασχηματισμό, δημοψήφισμα – Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις»

Loading