Ο “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα, Ερσάν Σανέρ υπέβαλε την παραίτηση της τρικομματικής κυβέρνησης ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.
Ο Σανέρ κάνει λόγο για πρόβλημα στην απαρτία της «βουλής», για τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψε εντός της «κυβέρνησης».
Στη δήλωσή του είπε πως η συνεργασία σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου. Bασική τους επιδίωξη ήταν να περάσουν όσο γίνεται πιο εύκολα την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, ενώ θεωρεί πως «πετύχαμε και στα δύο».
Σημειώνει επίσης ότι η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από του να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.
Κλείνοντας, τόνισε το γεγονός πως η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του καθώς «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».
Δείτε επίσης: ΝΑΤΟ για συμφωνία με την Γαλλία: «Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην άμυνα»
- Ολυμπιακός: Κυπελλούχος Ελλάδας στην Α1 βόλεϊ γυναικών
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 8-11: Μια σημαντική νίκη στον Λαιμό για τους ερυθρόλευκους
- Δυσάρεστα νέα για τον Τραμπ: Οι πιο προβληματικές 100 ημέρες προεδρίας των τελευταίων 80 ετών
- Ένταση στον Λόφο του Στρέφη: Καταγγελίες για χρήση κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια παιχνιδιού παιδιών
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 89-85: Θριαμβευτική πρόκριση για την Ένωση στα ημιτελικά
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr