Κυρώσεις σε αντίποινα στη Δύση ετοιμάζει η Ρωσία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κρεμλίνο σχετικά με τα προβλήματα που θα επιφέρουν στη Μόσχα οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πιθανή λήψη τιμωρητικών μέτρων κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και σημείωσε ότι η Ρωσία έχει σκοπίμως μειώσει την εξάρτησή της από τις ξένες εισαγωγές για να προστατευθεί από την απειλή κυρώσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία θα επιβάλει κυρώσεις σε αντίποινα στα δυτικά κράτη στη βάση της αμοιβαιότητας.

Παράλληλα αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο θα διαρκέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε τις κυρώσεις, και παρέπεμψε στον στρατό τις ερωτήσεις σχετικά με θανάτους Ουκρανών αμάχων.

Επίσης δήλωσε ότι το Κρεμλίνο έλαβε υπόψη του την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει για πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα επαφών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Ζελένσκι, κατέληξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο.

Η Ρωσία αξιώνει από καιρό εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ ή δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατό και όπλα στο έδαφός της.

Δείτε επίσης: Ο Ζελένσκι με στρατιωτική στολή υπερασπίζεται τη χώρα του – «Φτιάξτε βόμβες μολότοφ»