Λαβρόφ: «Οι δυτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες να μας απομονώσουν είναι μάταιες»

Ολικό υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας έχει κηρύξει η Δύση δηλώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ

Μιλώντας από τη Μόσχα, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση με τη Δύση.

Συνέχισε, λέγοντας ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας είναι «καταδικασμένες».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «οι δυτικοί πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι προσπάθειές τους να απομονώσουν τη χώρα μας είναι μάταιες».

Νωρίτερα, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο οποίος τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα, αν το NATO αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

«Θα χρειαστεί να απαντήσουμε (…) λαμβάνοντας επαρκή προληπτικά μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της αποτροπής», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Γκρούσκο.

Η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν «πραγματικούς» λόγους για να ενταχθούν στο NATO, πρόσθεσε ο Γκρούσκο. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε επίσης προηγούμενη δήλωση του Κρεμλίνου ότι η απάντηση της Μόσχας σε πιθανή επέκταση του NATO θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά η συμμαχία θα μεταφέρει στρατιωτικά μέσα προς τη Ρωσία και από το ποια υποδομή θα αναπτύξει.

Το σχέδιο της Φινλανδίας να υποβάλει αίτημα ένταξης στο NATO, το οποίο ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση του Ελσίνκι σχετικά με το θέμα αυτό, και η αναμενόμενη πιθανότητα η Σουηδία να ακολουθήσει, θα επιφέρουν την επέκταση της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε στόχο να αποτρέψει.

Δείτε επίσης: Θετικός στον κορονοϊό ο Μπιλ Γκέιτς – Ποιο εμβόλιο έχει κάνει