Λετονία ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ έστειλαν προειδοποίηση στην Ρωσία για σοβαρές συνέπειες

Την προειδοποίηση τους προς την Ρωσία έστειλαν σήμερα οι ΗΠΑ, τονίζοντας οτι θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες, αν επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν θα ενημερώσει τους 29 ομολόγους του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, για τις υπηρεσίες πληροφοριών για την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και την Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Λετονό ομόλογο του Έντγκαρς Ρίνκεβικς στη Ρίγα πριν από την έναρξη της διήμερης συνόδου, ο Μπλίνκεν εξέφρασε ανησυχία για τις “ασυνήθιστες” κινήσεις της Ρωσικής πλευράς.

«Ενδεχόμενες ενέργειες κλιμάκωσης από τη Ρωσία θα είναι μεγάλη ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως και για τη Λετονία και ενδεχόμενη νέα επίθεση θα προκαλούσε σοβαρές συνέπειες», ανέφερε.

Η Μόσχα από την πλευρά της απέρριψε τις υπόνοιες ότι ετοιμάζεται για επίθεση, και αναφέρει ότι δεν απειλεί κανένα και απλά υπεραμύνθηκε του διακιώματος της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πριν από τις συνομιλιες ότι οι προθέσεις της Ρωσίας δεν είναι απολύτως σαφείς.

«Βλέπουμε δυνάμεις ενισχυμένων ικανοτήτων, βλέπουμε μονάδες τεθωρακισμένων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη [drones], συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και βλέπουμε ετοιμοπόλεμα ρωσικά στρατεύματα δεκάδων χιλιάδων ανδρών», πρόσθεσε ο γγ του ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Αυστρία: Έτοιμη να σκληρύνει τα μέτρα – Πρόστιμα ή και φυλάκιση σε αρνητές εμβολιασμού (vid)