« Η ακύρωση από την Αυστραλία ενός συμβολαίου με τη Γαλλία για την αγορά υποβρυχίων είναι άλλη μια κλήση αφύπνισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ενισχύσει την κυριαρχία της », δήλωσε σήμερα και η Γερμανία.
Θα είναι δύσκολο να ανοικοδομηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη μετά την κίνηση αυτή, τόνισε στην συνέχεια η Γερμανική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, πρίν την συνεδρίαση με ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες τόνισε: «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε άλλους, όμως πρέπει να συνεργαστούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας (μέσα στην ΕΕ) και να μιλήσουμε με μια φωνή» .
«Είναι ανάγκη να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι· η χαμένη εμπιστοσύνη πρέπει να ανοικοδομηθεί – και αυτό προφανώς δεν θα είναι εύκολο. Όμως θέλουμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά», συμπλήρωσε.
Δείτε επίσης: AUKUS: Ξεκάθαρη η στήριξη των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γαλλία
- Ιράν προς ΗΠΑ: «Μπούμερανγκ» θα σας γυρίσουν οι κυρώσεις – Λιγότερα από 20 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ το Σαββατοκύριακο
- Στη Θεσσαλονίκη ο Σούταλο, σήμερα οι υπογραφές στον Άρη
- Σοκ στην Ασπροβάλτα: Μοτοσικλετιστής έτρεχε με 142 χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο 50
- Σίρερ «καμπανάκι» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ήττα από τη Χαλ
- Στο προσκήνιο το Μουντιάλ U15: ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε τη νέα διοργάνωση της FIFA
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
