Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι συμφώνησαν ότι οι ανοιχτές συνομιλίες μεταξύ συμμάχων θα είχαν αποσοβήσει την κρίση.
Ο Εμάνουελ Μακρόν και ο Μπάιντεν συμφώνησαν επίσης να ξεκινήσουν διαδικασίες για καλύτερες διαβουλεύσεις ώστε να σφυρηλατήσουν τις προϋποθέσεις για εγγύηση της εμπιστοσύνης.
Την επόμενη εβδομάδα ο Γάλλος πρεσβευτής που είχε ανακληθεί από τον Μακρόν με αφορμή αυτήν την κρίση που είχε δημιουργηθεί, θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος συμφώνησε ότι αν είχαν γίνει διαβουλεύσεις με τη Γαλλία πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας, θα είχε αποφευχθεί η διπλωματική κρίση.
Στην σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συναντηθούν στην Ευρώπη τον προσεχές Οκτώβριο.
Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα εντείνουν τη στήριξη τους στις αντιτρομοκρατικές αποστολές των Ευρωπαίων στην περιοχή του Σάχελ.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Έφηβος πυροβολήθηκε ενώ περίμενε το σχολικό λεωφορείο
- Στο Πριμόρσκο ξεκινά ο 73ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Βουλγαρίας στις 29 Αυγούστου
- Προσχεδιασμένη γυναικοκτονία δείχνουν τα νέα στοιχεία για τον 48χρονο στα Νέα Σμύρνη
- Λάτσιο: νίκη με πρωταγωνιστή τον Μανδά και ντεμπούτο για τον Μουσολίνι
- Τάραντο 2026: Δύο χρυσά για Κουγιουμτσίδη και Κουρουγκλίεφ, χάλκινος ο Χοσόνοφ
- Σοκ προκάλεσε ο Νετανιάχου: είπε πως το Ιράν «προσπάθησε να δολοφονήσει» τον γιο του
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
