Μάριο Ντράγκι: «Οι περισσότεροι εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

«Η απαίτηση της Μόσχας να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια δε θα οδηγήσει σε διακοπή του εφοδιασμού», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι

Αν και Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση με το αίτημα ενδέχεται να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για μια «γκρίζα ζώνη».

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια με την Gazprom», είπε.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «οι ΗΠΑ και η Ρωσία να έχουν συνομιλίες για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στις μάχες στην Ουκρανία»

Πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάιντεν αναγνώρισαν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι πολύ περίπλοκος, αλλά είπε ότι όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν μια λύση.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες, αλλά πριν φτάσουμε ακόμη σε αυτό το σημείο, πρέπει να γίνει μια προσπάθεια και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδιαίτερα η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να καθίσουν σε ένα τραπέζι», επισήμανε ο Ντράγκι.

Δείτε επίσης: Έλον Μασκ: Οι Ρώσοι αυξάνουν τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της δορυφορικής υπηρεσίας Starlink

Loading