Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βρετανία – Καλύπτει τα κενά των απεργών ο στρατός

Παραλύει η χώρα από τις απεργίες.

Ο βρετανικός στρατός είναι αυτός που θα καλύψει το κενό των απεργών σε πολύ σημαντικές θέσεις όπως η συνοριακή αστυνομία και τα πληρώματα των ασθενοφόρων όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας την ώρα που όλη η χώρα είναι αντιμέτωπη με πολλές απεργίες για το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

«Οι απεργίες αυτές θα διαταράξουν τα πάντα και αυτό περιλαμβάνει το στρατιωτικό μας προσωπικό που δυστυχώς θα πρέπει να επιστρατευθεί για να καλύψει ορισμένους ζωτικής σημασίας ρόλους που είναι αναγκαίοι για να συνεχίσει να λειτουργεί η χώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η κυβέρνηση λοιπόν είχε γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να απευθυνθεί στον στρατό.

«Πραγματοποιούνται συζητήσεις με το υπουργείο Αμυνας», ώστε οι στρατιωτικοί θα αντικαταστήσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων που θα απεργούν, την στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας περνά μία πρωτοφανή κρίση, κυρίως στις μονάδες επειγόντων», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Το νοσηλευτικό προσωπικό θα απεργεί για δύο μέρες μέσα στον μήνα, κάτι το οποίο σε εθνική κλίμακα θα γίνει πρώτη φορά μέσα σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των 100 χρόνων.

Το συνδικάτο PCS απευθύνθηκε στα μέλη της συνοριακής αστυνομία στα βρετανικά αεροδρόμια και τους ζήτησε να απεργήσουν την εορταστική περίοδο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σοβαρό ενδεχόμενο διατάραξης της λειτουργίας κυρίως του Χίθροου και του Γκάτγουικ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις υποστηρίζουν την διατύπωση μισθολογικών διεκδικήσεων εν μέσω πληθωρισμού που έχει ξεπεράσει το 10% και προκαλεί σοβαρή κρίση του κόστους διαβίωσης. Αν οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους έχουν αποτελέσματα σε ορισμένες επιχειρήσεις, βρίσκονται στο σημείο μηδέν σε πολλούς τομείς και η κυβέρνηση έχει ανεβάσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε χθες την θέσπιση νέων «σκληρών νόμων» για την αντιμετώπιση των συνεπειών των απεργιών.

Δείτε επίσης: Για τη μεγαλύτερη απεργία από τo 1970 ετοιμάζονται οι 1.100 εργαζόμενοι των New York Times