Μέρκελ: “Η Ευρώπη μπορεί να γίνει ηγέτιδα δύναμη για μια φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα ναυπηγική βιομηχανία”

Τι είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο χαιρετισμό της στο Ροστόκ, στο 12ο Εθνικό Ναυτιλιακό Συνέδριο

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τον γερμανικό και ευρωπαϊκό ναυπηγικό κλάδο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες τις οποίες διαθέτει η ναυτιλία για ένα μέλλον πιο φιλικό προς το περιβάλλον και το κλίμα, προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη πρωτοπόρα αγορά της ναυπηγικής βιομηχανίας στους συγκεκριμένους τομείς.

«Με τη γερμανική και ευρωπαϊκή τεχνογνωσία στη ναυπηγική βιομηχανία, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την Ευρώπη ηγέτιδα δύναμη στην αγορά φιλικών προς το κλίμα τεχνολογιών, εξοικονόμησης πόρων και κόστους. Μια βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία θα μπορούσε καταυτόν τον τρόπο να γίνει παράδειγμα έγκαιρης διάγνωσης και χρήσης ευκαιριών ακόμη και σε περιόδους κρίσης», τόνισε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τον χαιρετισμό της στο 12ο Εθνικό Ναυτιλιακό Συνέδριο, που διεξάγεται στην πόλη Ρόστοκ, της βορειοανατολικής Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε επίσης τον ρόλο της Ευρώπης απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις.

«Είναι σημαντικό να επιβάλλεται κανείς στην άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Εξάλλου, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την συνεργασία εταίρων, αλλά και με τον συναγωνισμό, ή μάλλον με τον ανταγωνισμό», όπως τόνισε.

Ο επίσης Χριστιανοδημοκράτης (CDU) ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ είχε νωρίτερα ανακοινώσει κατά την ομιλία του στο συγκεκριμένο συνέδριο ότι θα αναλάβει δράση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού της Άπω Ανατολής στη ναυπηγική βιομηχανία:

«Υπάρχουν χώρες οι οποίες προσπαθούν με πολύ σαφή και μερικές φορές με επιθετικό τρόπο να μονοπωλήσουν ή και να κυριαρχήσουν ακόμα σε τμήματα της εμπορικής ναυπηγικής βιομηχανίας και γι ‘αυτό δεν θα παρακολουθούμε απλώς αυτήν την εξέλιξη με σταυρωμένα τα χέρια», δήλωσε σχετικά.

Δείτε επίσης: Επίσημος υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD ο Όλαφ Σολτς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube