Μεσανατολικό: Οι συρράξεις στη Λωρίδα της Γάζας καλά κρατούν (vid)

Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή της εβδομάδας και μετά το τέλος του πολέμου των ένδεκα ημερών -10η-21η Μαΐου- ανάμεσα στο Ισραήλ και τον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε νέους βομβαρδισμούς σήμερα εναντίον θέσεων του ένοπλου βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό επιτελείο, επρόκειτο για αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς ώστε να προκληθούν πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ, χθες Πέμπτη.

 

«Έπειτα από προηγούμενη αναφορά περί ενεργοποίησης των σειρήνων της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, γνωστοποιούμε ότι η προειδοποίηση οφειλόταν σε πυρά πολυβόλων από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας και όχι στην εκτόξευση πυραύλων» ενημέρωσε το γενικό επιτελείο τις πρώτες πρωινές ώρες..

Οι νέες επιδρομές καταγράφονται την ώρα που η Αίγυπτος συνεχίζει τις προσπάθειες για να εδραιωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επέτρεψε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος. Δυστυχώς όπως φαίνεται, οι δύο πλευρές δε βρίσκουν συμβιβαστική λύση μεταξύ τους.

Δείτε επίσης: Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπάιντεν: «Δεν επιτεύχθηκε λύση για τους S400 στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ερντογάν»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading