Μινεσότα: Συνεχίζεται η επίχειρηση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά της αιθανόλης

Eμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη Μινεσότα, στις βόρειες ΗΠΑ, και πολλά από τα βαγόνια της, που ήταν γεμάτα με αιθανόλη, τυλίχθηκαν στις φλόγες, δύο μήνες έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν στον Οχάιο

Οι τοπικές αρχές διέταξαν την εκκένωση της γύρω περιοχής.

Το τρένο της εταιρείας Burlington Northern Santa Fe (BNSF) εκτροχιάστηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (9.00 ώρα Ελλάδας) κοντά στην κωμόπολη Ρέιμοντ.

Πυροσβέστες από το Ρέιμοντ και από πολλές άλλες γειτονικές πόλεις έσπευσαν στο σημείο, όπου πολλά από τα βαγόνια-δεξαμενές φλέγονται” ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Καντιγιόχι, ο Έρικ Τόλεφσον. Κάποια από τα βαγόνια μετέφεραν “ένα είδος αιθανόλης” και άλλα ήταν γεμάτα με σιρόπι καλαμποκιού.

Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση της γύρω περιοχής σε ακτίνα 800 μέτρων ενώ συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς το Ρέιμοντ.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζιτζ ο οποίος διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης.

Πριν από δύο μήνες, ένα τρένο που μετέφερε χλωριούχο βινύλιο εκτροχιάστηκε στην Ιστ Παλεστάιν, στο Οχάιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια πυρκαγιά.

Το χλωριούχο βινύλιο είναι μια καρκινογόνος και πολύ εύφλεκτη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία πλαστικών. Οι ενέργειες των αρχών, που προχώρησαν σε “ελεγχόμενες” απορρίψεις χλωριούχου βινυλίου για να αποτρέψουν μια πιθανή έκρηξη, με αποτέλεσμα να προκληθούν τοξικοί καπνοί, επικρίθηκαν σφοδρά. Οι κάτοικοι είπαν ότι υπέφεραν από ναυτία και πονοκεφάλους. Η έρευνα για την υπόθεση αυτή είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οι εκτροχιασμοί τρένων είναι συχνοί στις ΗΠΑ. Μόνο πέρσι αναφέρθηκαν 1.164 εκτροχιασμοί, δηλαδή κατά μέσο όρο 3 ημερησίως.

Δείτε επίσης: Βούλγαρία: Ζητά από τον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν περισσότερο φυσικό αέριο

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com