Μίσιγκαν: Αστυνομικός πυροβολεί Αφροαμερικανό στο κεφάλι – Σκληρές εικόνες

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στο Μίσιγκαν με θύμα έναν νεαρό Αφροαμερικανό

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Απριλίου στην πόλη Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, με τέσσερα βίντεο να έρχονται στη δημοσιότητα. Τα βίντεο τραβήχτηκαν από την κάμερα που έχει το περιπολικό, από αυτή που είχε πάνω του ο αστυνομικός και από μια κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ένας γείτονας.

Έχει προηγηθεί αστυνομικός έλεγχος με τον Λιόγκα να ρωτά «τι έκανα;» την ώρα που ο αστυνομικός του ζητά επίμονα το δίπλωμα του. Ο Αφροαμερικάνος, παρότι στην αρχή φαίνεται να υπακούει, στη συνέχεια προσπαθεί να αποχωρήσει από το σημείο, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Έπειτα από ένα σύντομο κυνηγητό ο Λιόγια και ο αστυνομικός πέφτουν κάτω στο χορτάρι και φαίνεται να παλεύουν, με τον αστυνομικό να τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Μετά την δημοσίευση των βίντεο, την Τετάρτη 13 Απριλίου ξέσπασαν διαμαρτυρίες με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» και φώναζαν «Δεν υπάχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη».

«Ακόμη ένας μαύρος πέθανε στα χέρια της αστυνομίας και ο αστυνομικός σε αυτό το βίντεο πρέπει να λογοδοτήσει», κατήγγειλε η Εθνική Ένωση για την Προστασία των Εγχρώμων (NAACP) σε ανακοίνωσή της.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν κορυφαίο στέλεχος στο Κίεβο