Η Ρωσία προχώρησε σε πληρωμή που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου για δύο κρατικά ομόλογα, με ωρίμανση το 2022 και το 2042, σε ρούβλια αντί σε δολάρια όμως οι συμβάσεις των ομολόγων δεν περιλαμβάνουν πρόβλεψη για αποπληρωμή σε κάποιο άλλο νόμισμα
Η Ρωσία ίσως βρίσκεται σε καθεστώς στάσης πληρωμών καθώς προσπάθησε να πληρώσει ομόλογά της σε δολάρια με ρούβλια λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε ο οίκος Moody’s, στην πρώτη μεγάλη αθέτηση πληρωμών ξένων ομολόγων της Μόσχας ύστερα από τα χρόνια που ακολούθησαν την επανάσταση των μπολσεβίκων του 1917.
Η Ρωσία προχώρησε σε πληρωμή που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου για δύο κρατικά ομόλογα –με ωρίμανση το 2022 και το 2042– σε ρούβλια αντί σε δολάρια που προβλεπόταν να καταβάλει με βάση τους όρους των τίτλων αυτών.
Η Ρωσία «μπορεί έτσι να θεωρηθεί ότι είναι σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών βάσει του ορισμού της Moody’s εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή έως τις 4 Μαΐου, που λήγει η περίοδος χάριτος», ανέφερε ο οίκος Moody’s σε ανακοίνωση.
«Οι συμβάσεις των ομολόγων δεν περιλαμβάνουν πρόβλεψη για αποπληρωμή σε κάποιο άλλο νόμισμα εκτός των δολαρίων».
Δείτε επίσης: Ρωσία: Θρίλερ με την ανακοπή “όχι από φυσικά αίτια” του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού – Σενάρια για μαζικές “εκκαθαρίσεις”
- Στο Καστελλόριζο το μήνυμα της Αθήνας: Το Καστελλόριζο είναι η καρδιά της Ελλάδας, λέει ο Τ. Χατζηβασιλείου
- Στήριξη στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης από τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Καστελόριζο
- Τραμπ για Ιράν: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
- Κλείνει τμήμα της ανατολικής εσωτερικής Περιφερειακής Οδού τη Δευτέρα
- Ντεμπελέ: Το 5-4 με την Μπάγερν ήταν ο καλύτερος αγώνας μου στη σεζόν
![]()
