Μόσχα: Εξέφρασε λύπη για την “αδικαιολόγητη προκατάληψη” του Κισινάου απέναντι στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την “αδικαιολόγητη προκατάληψη” της Μολδαβίας απέναντι στη Ρωσία και σημείωσε ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή σε καλές σχέσεις με τη χώρα

Η Μολδαβία έχει βρεθεί στο επίκεντρο από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία, καθώς υπάρχει φόβος ότι η μικρή χώρα, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και στην αποσχισθείσα από αυτήν φιλορωσική περιοχή της Υπερδνειστερίας σταθμεύει ρωσική ειρηνευτική δύναμη, θα μπορούσε να συρθεί στον πόλεμο.

Η Ρωσία ήταν πάντα –και παραμένει– ανοιχτή στην εγκαθίδρυση γειτονικών, αμοιβαία επωφελών σχέσεων με την Μολδαβία“, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Λυπούμαστε σοβαρά που η ηγεσία της Μολδαβίας έχει αδικαιολόγητη και αβάσιμη προκατάληψη απέναντι στη Μόσχα. Πάσχουν μάλλον από μόλυνση ρωσοφοβίας“, σημείωσε.

Παράλληλα ερωτηθείς σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αν το Λονδίνο έχει σχέδια για αποστολή στρατιωτικής υποστήριξης στη Μολδαβία, ο Τζέιμς Κλέβερλι απάντησε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας της Μολδαβίας από επίθεση από τη Ρωσία είναι η προστασία της Ουκρανίας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να προστατεύσουμε την Μολδαβία από επίθεση είναι να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν εναντίον της Ρωσίας“, σημείωσε ο Κλέβερλι.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έφθασε στη Μόσχα

Loading