Μπελούτσι: «Κακοήθειες οι κατηγορίες εις βάρος μου για φοροδιαφυγή»

Την δική της απάντηση στα δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει στρέψει τις υποψίες επάνω της για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, έδωσε νωρίτερα η 53χρονη Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.

Η Μπελούτσι, εξέδωσε δελτίο Τύπου ύστερα από δημοσίευμα του Médiapart, το οποίο κάνει λόγο για αίτημα των φορολογικών αρχών της Γαλλίας από τις ελβετικές αρχές, για χορήγηση τραπεζικών πληροφοριών αναφορικά με τις καταθέσεις της ηθοποιού στην Ελβετία.

Τι αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο

Από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλείται μια απόφαση, με ημερομηνία 16 Απριλίου και ημερομηνία δημοσίευσης 2 Μαΐου, η οποία αναφέρει ότι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας επέτρεπε στις ελβετικές αρχές να διαβιβάσουν στις γαλλικές, τα τραπεζικά αρχεία των καταθέσεων της Μόνικας Μπελούτσι στην Ελβετία.

Το αίτημα των γαλλικών αρχών έγινε τον Ιούνιο του 2015 και αφορά τον φόρο εισοδήματος για τα έτη 2011 και 2012 και τον φόρο αλληλεγγύης επί της περιουσίας για τα έτη 2011 και 2013 της ηθοποιού.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, οι γαλλικές φορολογικές αρχές υποψιάζονται ότι η ηθοποιός ναι μεν «διαμένει στη Γαλλία, ενώ έχει δηλώσει και μια βρετανική φορολογική έδρα και αποκρύπτει φορολογητέα εισοδήματα στη Γαλλία μέσω (…) μιας εταιρείας με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία είναι κάτοχος τουλάχιστον ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπελούτσι

Από την πλευρά της, η Μόνικα Μπελούτσι απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί φοροδιαφυγής κάνοντας λόγο για «κακοήθειες» εις βάρος της.

«Διαψεύδω τις πληροφορίες, που είναι τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες, που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με την φορολογική μου κατάσταση».

«Αν και ασκώ τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες κυρίως εκτός της Γαλλίας, επέλεξα τη διαμονή στη Γαλλία. Επομένως, πληρώνω τους φόρους μου στη Γαλλία».

«Κατά τον τελευταίο έλεγχο των φορολογικών μου δηλώσεων, διαβίβασα στις γαλλικές φορολογικές αρχές όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που μου ζήτησαν και τα οποία ήταν απαραίτητα για να διευθετήσω το θέμα. Έχω ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις μου προς τη Γαλλία. Επομένως, δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τη μετάδοση προκλητικών πληροφοριών και σε τέτοιο βαθμό αόριστων, υπό το πρόσχημα μιας διαδικασίας καθαρά τεχνικής φύσεως, προκειμένου να μου κουνήσουν το κόκκινο πανί της φοροδιαφυγής».