ΝΑΤΟ – Γ. Στόλτενμπεργκ: Παράλογες οι κατηγορίες της Ρωσίας για σχέδια χρήσης «βρόμικης βόμβας» από την Ουκρανία

ΝΑΤΟ – Γ. Στόλτενμπεργκ: Παράλογες οι κατηγορίες της Ρωσίας για σχέδια χρήσης «βρόμικης βόμβας» από την Ουκρανία

Σε ερώτηση σχετικά με το τέλος του πολέμου, ο ΓΓ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «από τη φύση τους οι πόλεμοι είναι απρόβλεπτοι».

«Παράλογες» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ τις «κατηγορίες» της Ρωσίας για σχέδια χρήσης «βρόμικης βόμβας» από την πλευρά της Ουκρανίας.

«Οι Σύμμαχοι απορρίπτουν αυτή την κατάφωρα ψευδή κατηγορία και η Ρωσία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ψευδείς προφάσεις για να κλιμακώσει κι άλλο τον πόλεμο» υπογράμμισε ο κ. Στόλτενμπεργκ στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Νικολάε Τσιούκα, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση σχετικά με το τέλος του πολέμου, ο ΓΓ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «από τη φύση τους οι πόλεμοι είναι απρόβλεπτοι». Ο πόλεμος στην Ουκρανία «ξεκίνησε το 2014, όταν ο Πρόεδρος Πούτιν προσάρτησε παράνομα την Κριμαία και άρχισε να ελέγχει το ανατολικό τμήμα του Ντονμπάς» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ξεκίνησε «ένας γενικευμένος πόλεμος».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα κάνει εικασίες για το τέλος του πολέμου, αλλά η στήριξη στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί. Σε ερώτηση για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι 28 Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης.

«Πρόσφατα η Ουγγαρία ξεκαθάρισε ότι η επικύρωση είναι στην ατζέντα του κοινοβουλίου το φθινόπωρο και επίσης καλωσορίζω το ότι η Φινλανδία, η Σουηδία και η Τουρκία συνεργάζονται για να εφαρμόσουν το κοινό μνημόνιο στο οποίο συμφώνησαν στο περιθώριο της Συνόδου της Μαδρίτης για να ενισχύσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας.

Η Σουηδία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εξαγωγή όπλων στην Τουρκία και έχουν δημιουργήσει μηχανισμό για να συνεργάζονται στενότερα στην ανταλλαγή πληροφοριών » συμπλήρωσε. Τέλος, ο Γενς Στόλτενμπεργκ καλωσόρισε το γεγονός ότι η Φινλανδία και η Σουηδία είναι «σε στενή επαφή με την Τουρκία» και ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον θα επισκεφθεί ο ίδιος τη χώρα και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Κακώς η Γερμανία συντάχθηκε με το NATO στην Ουκρανία

Loading

Play