Φρεγάτα Belharra

ΝΑΤΟ για συμφωνία με την Γαλλία: «Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην άμυνα»

H Βορειοατλαντική Συμμαχία καλωσορίζει «τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουντζέσκου, όσον αφορά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Ειδικότερα, η κ. Λουντζέσκου σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι αυτός ο εξοπλισμός να είναι διαλειτουργικός, να μπορούμε να εργαστούμε μαζί και να επιχειρούμε παράλληλα. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ σε αυτό το ζήτημα».

Τουρκία και S-400

Αναφορικά με τους πυραύλους S-400 και την Τουρκία, η κ. Λουντζέσκου τόνισε ότι «ο γενικός γραμματέας και πολλοί σύμμαχοι είναι πολύ ξεκάθαροι ότι το ρωσικό σύστημα των S-400 δεν είναι διαλειτουργικό και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, για τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας, η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το ΝΑΤΟ κάνει έκκληση στους Ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα, εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο εκεί επενδύοντας πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα».

Eκπρόσωπος ΝΑΤΟ για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Καλωσορίζουμε τη συνεργασία συμμάχων του ΝΑΤΟ
Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουντζέσκου

Τα S-400 είναι είναι ρωσικά αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα. Όταν η Τουρκία αγόρασε πέρυσι τέτοια συστήματα από την Ρωσία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΝΑΤΟ, στο οποίο η γειτονική μας χώρα είναι μέλος. Μάλιστα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε πριν μερικούς μήνες σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της αγοράς των S-400. 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr