Ναυαγοί σώθηκαν μετά από 28 ώρες στο νερό – Πάλεψαν με καρχαρία και μέδουσες – Το σωτήριο μήνυμα

Και οι τρεις ναυαγοί υπέστησαν ηλιακά εγκαύματα και υπέφεραν από υποθερμία όταν διασώθηκαν την Κυριακή.

Μετά από 28 ολόκληρες ώρες και αφού τα έβαλαν με καρχαρίες, μέδουσες και παγωμένα νερά στα ανοιχτά της Λουιζιάνα, τρεις ναυαγοί κατάφεραν να σωθούν χάρη σε ένα «θαυματουργό» μήνυμα.

Οι τρεις φίλοι ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου για να ψαρέψουν λυθρίνια όπως είχαν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, σύμφωνα με το CNN. Σύντομα όμως η θαλασσοταραχή προκάλεσε εισροή υδάτων στο σκάφος. «Τη στιγμή που είδαμε το πίσω μέρος του σκάφους να αρχίζει να παίρνει νερό, το ήξερα αμέσως», είπε ο Phong Le στην εκπομπή «Today» του NBC την Τετάρτη. «Ήταν σαν την τέλεια καταιγίδα για το τέλειο ατύχημα».

Το μπροστινό μέρος του σκάφους ήταν δεμένο σε μια εξέδρα πετρελαίου, αλλά τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα που συνέτριψαν στο σκάφος.

Οι άνδρες δημιούργησαν γρήγορα μια αυτοσχέδια σχεδία, δένοντας δύο παγοθήκες μαζί με την μπαντάνα ενός εκ των τριών, του Λι.

Προσπάθησαν να κινηθούν προς την εξέδρα πετρελαίου για να καλέσουν σε βοήθεια. «Κάθε εξέδρα πετρελαίου έχει κάποιο είδος τηλεφώνου ή κάτι εκεί, οπότε σκεφτήκαμε ότι μπορούσαμε να πάμε και να κάνουμε μια κλήση για βοήθεια», είπε ο Λι. Αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ.

Πλέον άρχισε να σκοτεινιάζει και οι τρεις άνδρες ήταν προσκολλημένοι από τη σχεδία. «Καλά που υπήρχε πανσέληνος και είχαμε φως», είπε ο Λουάν.

Μέχρι που έφτασε ένας… ανεπιθύμητος επισκέπτης. Ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον Nguyen και ακολούθησε αγώνας για επιβίωση. «Ο καρχαρίας χτύπησε το σωσίβιο και προσπάθησα να τον σπρώξω. Δεν θα έφευγε, οπότε τον τρύπησα στα μάτια», είπε ο Nguyen στο NBC. «Του έβαλα τους αντίχειρές μου στα μάτια κι έφυγε. Έχω μερικές ουλές».

Όμως εκτός από τους καρχαρίες, οι ναυαγοί είχαν να αντιμετωπίσουν και τους τσούχτρες: «Κάθε 15 με 20 λεπτά, σε τσίμπαγαν συνεχώς μέδουσες. Στη μέση της νύχτας, ξύπνησα με μια μέδουσα μεγάλη στην αγκαλιά μου», είπε ο Λι.

«Έκανε πολύ κρύο, οπότε προσπαθούσαμε απλώς να παραμείνουμε ζεστοί, απλώς να κρατήσουμε ο ένας τον άλλον και να παραμείνουμε ζεστοί», είπε ο Λι.

Το επόμενο πρωί, ο Λι αποφάσισε να κολυμπήσει περίπου πέντε μίλια μακριά σε ένα σκάφος για να καλέσει σε βοήθεια. Ωστόσο, όταν έφτασε περίπου ένα μίλι μακριά, το σκάφος έφυγε.

Προσπαθώντας να καταλάβει την τοποθεσία του, ο Λι έβγαλε το κινητό του, που ήταν σε αδιάβροχη θήκη με λιγότερο από 5% μπαταρία για να δει αν έχει σήμα.

«Άνοιξα το τηλέφωνό μου και τότε ήρθαν όλα τα μηνύματα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχα σήμα», είπε. Δεν έχασε χρόνο και έστειλε άμεσα στίγμα τοποθεσίας σε έναν φίλο του. Λίγο μετά το κινητό απενεργοποιήθηκε.

Ο φίλος του έλαβε το μήνυμα και επικοινώνησε με το Λιμενικό Σώμα για την τοποθεσία των σκαφών. Οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο και μετά από 15 με 20 λεπτά εντόπισαν έναν από τους άνδρες να κάνει σήμα από το νερό.

Και οι τρεις ναυαγοί υπέστησαν ηλιακά εγκαύματα και υπέφεραν από υποθερμία όταν διασώθηκαν την Κυριακή.

Δείτε επίσης: Κύθηρα: Στους 9 οι νεκροί από το ναυάγιο μεταναστών

Loading