H Κομισιόν, εγκαινίασε σήμερα τη νέα εφαρμογή Erasmus+ κάνοντας ένα ακόμη βήμα υπέρ της ψηφιοποίησης του προγράμματος.
Η νέα εφαρμογή, η οποία είναι συμβατή στα συστήματα Android και iOS και σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, θα παρέχει στις φοιτήτριες και τους φοιτητές σημαντικές διευκολύνσεις. Ειδικότερα, οι φοιτητές θα μπορούν να ψάχνουν και να επιλέγουν τον προορισμό τους μεταξύ των συνεργατών του πανεπιστημίου τους, να υπογράφουν τη συμφωνία μάθησης διαδικτυακά. Όσον αφορά την ζωή τους στην χώρα προορισμού, θα μπορούν να βρίσκουν εκδηλώσεις και απαραίτητες συμβουλές για τον προορισμό τους, να επικοινωνούν με άλλους συμφοιτητές και να αποκτούν την ευρωπαϊκή φοιτητική τους κάρτα, ώστε να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, μουσεία, πολιτιστικές δραστηριότητες και ειδικές τιμές στη χώρα υποδοχής τους.
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισήμανε τα εξής: «Χαίρομαι διότι η διεπαφή του εμβληματικού μας προγράμματος για τους νέους, του Erasmus+, έρχεται πιο κοντά στα ενδιαφέροντά τους. Είναι πιο ψηφιακή, καταλληλότερη για φορητές συσκευές και αποβλέπει περισσότερο στην κοινότητα. Η νέα εφαρμογή με την ενσωματωμένη φοιτητική κάρτα είναι καθοριστικής σημασίας για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης που πρεσβεύουμε».
Από την πλευρά της, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ παρέθεσε σχετικά: « Όταν έχεις όλες τις πληροφορίες στο χέρι σου, έχεις λιγότερο στρες, ξοδεύεις λιγότερο χρόνο για τις διοικητικές διαδικασίες και διαθέτεις πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Η ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα, η οποία διατίθεται μέσω της εφαρμογής, αποτελεί σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός πραγματικού Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης. Ενός χώρου στον οποίο κάθε φοιτητής και κάθε φοιτήτρια θα αισθάνεται οικεία, θα έχει πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες και θα απολαμβάνει την ίδια αναγνώριση όσον αφορά το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο.»
Σήμερα, περισσότερα από 4.000 πανεπιστήμια συμμετέχουν πλέον στο δίκτυο «Erasmus Without Paper», το οποίο τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν με ασφάλεια δεδομένα και να καταρτίζουν ευκολότερα συμφωνίες μάθησης. Η ψηφιακή αυτή συνεργασία επιτρέπει και την ανάπτυξη και ευρεία αναγνώριση της ευρωπαϊκής φοιτητικής κάρτας.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος , αναμένεται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, 600.000 φοιτητές και φοιτήτριες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης το 2021, η Πρόεδρος κ. Φον Ντερ Λάιεν πρότεινε το 2022 να ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και τόνισε ότι: «Οι νέοι και οι νέες πρέπει να μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης. Η Ένωσή μας έχει ανάγκη την ψυχή και το όραμα με το οποίο θα μπορούν να συνδεθούν»,
Δείτε επίσης: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Erasmus – Τα νέα κοινωνικά κριτήρια
- Ν. Χαρδαλιάς: Υψηλές προσδοκίες και μεγάλη ευθύνη στην προετοιμασία της Αττικής για ακραία καιρικά φαινόμενα
- Σημαντική αλλαγή στον πάγκο της Μονακό: Παρελθόν ο Ομπράντοβιτς
- Ο Φάνης Λαμπρόπουλος στοχεύει στη Eurovision 2025 με σοβαρότητα
- Κριστιάνο Ρονάλντο: Νέο ρεκόρ νικών στην εθνική Πορτογαλίας
- Επικίνδυνη κλιμάκωση: Η Μόσχα προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες εάν η Ουκρανία επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ