Νέα εκδοχή της «Moona Lisa» – Δείτε την έκφυλη πλευρά της

Η «Moona Lisa» δείχνει τα οπίσθιά της σε μουσείο στο Μπρίστολ – Η χάλκινη «Moona Lisa» αποτελεί τμήμα μιας έκθεσης street art στο μουσείο M-Shed του Μπρίστολ.

Ένα τολμηρό και αντισυμβατικό έργο street art φιλοτέχνησε πριν πολλά χρόνια ο Νικ Γουόκερ, απαντώντας στην «πρόκληση» του Μπάνκσι.

Το αποκαλυπτικό άγαλμα αποτελεί μια νέα εκδοχή της θρυλικής «Moona Lisa», του έργου street art που είχε δημιουργήσει ο θρυλικός Νικ Γουόκερ πριν από περίπου 10 χρόνια, αυτή τη φορά σε μορφή γλυπτού.

Σύμφωνα με το BBC ο Γουόκερ δημιούργησε την αυθεντική «Moona Lisa» (το όνομά της προέρχεται από το «mooning» τον αγγλική λέξη που περιγράφει την… επίδειξη των οπισθίων) ως απάντηση σε μια «πρόκληση» του Banksy, ο οποίος είχε πει ότι «δεν μπορεί να γίνει πια τίποτα καινούργιο με τη Μόνα Λίζα».

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αγάλματος ήταν αρκετά πρωτότυπη. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, στήθηκε μια πλατφόρμα με 160 κάμερες DSLR, προκειμένου να καταγραφεί μια εικόνα 360 μοιρών ενός πραγματικού μοντέλου, ντυμένου ως «Moona Lisa».

Στη συνέχεια, αυτή η εικόνα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου, πάνω στο οποίο βασίστηκε το καλούπι του τελικού δημιουργήματος.

Ο Γουόκερ, ένας καλλιτέχνης που προήλθε από τη διαβόητη σκηνής του Μπρίστολ των αρχών της δεκαετίας του ’80, θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην street art.

Η «Μoona Lisa» του θα εκτίθεται στο Μπρίστολ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Έλενα Πολυχρονοπούλου: Αντί για τα σκαλιά της εκκλησίας…στα κάγκελα της φυλακής – Το στοιχείο που την «έκαψε»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr