Τηλεφωνικά επικοινώνησαν χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο ρωσοουκρανικό μέτωπο ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η ανθρωπιστική ενίσχυση του ουκρανικού κόσμου.
Όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Ουκρανός πρόεδρος «ευχαρίστησε» τον Γάλλο ομόλογό του για τις χθεσινές παραδόσεις στρατιωτικού υλικού ενώ ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να καλύπτει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των πληθυσμών στην Ουκρανία, συνεχίζοντας να συνεργάζεται με τις οργανώσεις που είναι αρμόδιες για να επιτρέψουν την απομάκρυνση των αμάχων προς τους προορισμούς της επιλογής τους.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέθηκε η βίλα του Ρομάν Αμπράμοβιτς στη γαλλική Ριβιέρα
- Ο Μητσοτάκης στο ΑΤ Συντάγματος για να βγάλει νέα ταυτότητα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
- Σκανδάμης: «Ο Τσίπρας είναι πιο ώριμος σε σχέση με το παρελθόν» – Οι λόγοι αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ και ένταξής του στην ΕΛ.Α.Σ.
- Δημοτική συνάντηση: Ο Γιάννης Μώραλης υποδέχεται τον Πρέσβη της Μολδαβίας Andrei Popov στον Πειραιά
- Σεισμός 5 Ρίχτερ χτύπησε ανοιχτά της Καρπάθου
- Συνεχίζεται η δίκη για τον τρίχρονο Άγγελο στο Ηράκλειο: Καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης σε κρίσιμη φάση
![]()

