Νέα συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε την απόφαση της Ρωσίας για μια νέα συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Την απόφασή της να τεθεί εκ νέου σε ισχύ η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Μόσχα, δια του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Όπως αναφέρεται «έχει λάβει τις σχετικές εγγυήσεις από την ουκρανική πλευρά».

Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο δηλώνει ότι η Ρωσία έλαβε γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον διάδρομο σιτηρών για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα τη συμφωνία με τη Μόσχα κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα του κυβερνώντος κόμματος (AKP), επικαλούμενος επικοινωνία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

«Η κρίση των σιτηρών έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς