Νέα Υόρκη: O Ναός του Αγίου Νικολάου φωταγωγήθηκε ξανά 20 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου (pics & vids)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος φωταγώγησε τον νεόδμητο ναό που λειτούργησε ξανά 20 χρόνια μετά την καταστροφή του στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου

Το Φως θα λάμπει πάντα πέρα από το σκοτάδι καθώς το σκοτάδι δεν μπορεί να νικήσει το Φως. Η Πίστη θα θριαμβεύει πάντοτε της αμφιβολίας. Η Ελπίδα θα νικά την απόγνωση. Και η Αγάπη θα κυριαρχεί στο μίσος” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου αν και ακόμα δεν είναι πλήρως έτοιμος φωταγωγήθηκε χθες, φωτίζοντας την ευρύτερη περιοχή, για πρώτη φορά ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια. Παράλληλά τελέστηκε μνημόσυνο στην μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Την χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση του νέου ναού έχει αναλάβει ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που ονομάζετια «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Αρχιτέκτονας του ναού υπήρξε ο γνωστός μας Σαντιάγκο Καλατράβα ενώ τις αγιογραφίες έχει αναλάβει ο ιερομόναχος Λουκά της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Ορους

Δείτε εικόνες και βίντεο από την τελετή:

Ολόκληρη η τελετή:

Δείτε επίσης: Σοκ στην Ιταλία: Επιτέθηκε με μαχαίρι επειδή του ζήτησαν να δείξει εισιτήριο – Σε κρίσιμη κατάσταση παιδί (βίντεο)