Νέα Υόρκη: Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις περιοχές κόντα στις λίμνες Erie και Οντάριο

Μια τεράστια καταιγίδα έριξε πολλά μέτρα χιονιού στις περιοχές που πλήττουν τη λίμνη Erie και τη λίμνη Οντάριο, προκαλώντας τουλάχιστον 3 θανάτους

Ρυμουλκούμενα παρέκαμψαν σε μικρότερους δρόμους για να αποφύγετε το κλείσιμο τμήματος του Interstate 90 στη δυτική Νέα Υόρκη.

Η καταιγίδα με αποτέλεσμα τη λίμνη είχε προκαλέσει περισσότερα από 6 πόδια χιονιού σε ορισμένες περιοχές μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Η περιοχή του μετρό Buffalo χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά, με ορισμένες περιοχές νότια της πόλης να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος. Το μέτωπο είχε αρχίσει να κινείται βόρεια από το Μπάφαλο μέχρι το Σάββατο, αλλά οι προβλέψεις απαιτούσαν περισσότερο χιόνι καθώς πλησίαζε η Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το προάστιο του Orchard Park, που φιλοξενεί τους Buffalo Bills του NFL, ανέφερε 77 ίντσες (196 εκατοστά) μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Περίπου 80 μίλια (129 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της πόλης, η πόλη Natural Bridge, κοντά στη βάση του Fort Drum Army, αναφέρεται λίγο κάτω από 6 πόδια.

Η πλημμύρα ανάγκασε την National Football League να μεταφέρει τον αγώνα της Κυριακής μεταξύ των Bills και του Cleveland Browns στο Ντιτρόιτ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε μερική ηλιοφάνεια και διάλειμμα από το χιόνι το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, αλλά όχι για πολύ.

«Αργότερα σήμερα το απόγευμα και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, περιμένουμε άλλον έναν γύρο χιονιού με επίδραση λίμνης για μεγάλο μέρος της δυτικής Νέας Υόρκης», δήλωσε στο Associated Press ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ζακ Τέιλορ. Ο Taylor, με έδρα το College Park του Μέριλαντ, είπε ότι θα μπορούσε να παράγει έως και 15 ίντσες (38 εκατοστά) χιονιού για περιοχές κοντά στη λίμνη Erie και 2 πόδια (61 εκατοστά) για περιοχές κοντά στη λίμνη Οντάριο.

Στην περιοχή του Μπάφαλο, ο Μαρκ Πόλονκαρζ, στέλεχος της κομητείας Έρι, έγραψε στο Twitter ότι δύο άνθρωποι πέθαναν «που σχετίζονται με καρδιακά συμβάντα που σχετίζονται με καταπόνηση κατά τη διάρκεια του φτυαρίσματος/φύσημα χιονιού». Ένα τρίτο άτομο – ένας οδηγός εκχιονιστικού στην πόλη Άμλετ της Ιντιάνα – σκοτώθηκε την Παρασκευή όταν το άροτρό του γλίστρησε από το πεζοδρόμιο και ανέβηκε, το Τμήμα Σερίφη της κομητείας Στάρκ. Ο Άμλετ απέχει περίπου 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) από τη λίμνη Μίσιγκαν.

Σε άλλα tweets, ο Poloncarz εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις αναφορές για φορτηγά που κολλούσαν σε μικρότερους δρόμους καθώς προσπαθούσαν να ξεπεράσουν την παράκαμψη I-90. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο έδειξε μια σειρά από φορτηγά σε έναν δρόμο στο Orchard Park.

Ο καιρός δεν πτόησε ένα ζευγάρι από την περιοχή του Μπουβάλου από το να παντρευτεί το Σάββατο, ένα χρόνο μετά τον αρραβωνιασμό τους. Ο Robert Junge είπε ότι αυτός και η αρραβωνιαστικιά Maria Szeglowski αποφάσισαν να κάνουν γάμο τον Νοέμβριο επειδή ο Buffalo είχε μόνο μια μεγάλη καταιγίδα Νοεμβρίου, πριν από οκτώ χρόνια, από το 2000.

Αφού η καταιγίδα οδήγησε σε απαγόρευση οδήγησης που ανάγκασε την αίθουσα δεξιώσεων τους να ακυρωθεί, περιστράφηκαν και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την τελετή ούτως ή άλλως και να αναβάλουν τη δεξίωση για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Περίπου 100 από τους 180 αναμενόμενους καλεσμένους δεν επρόκειτο να φτάσουν στην τελετή, είπε ο Junge.

«Όλοι προσπαθούμε να το δούμε με θετικό τρόπο», είπε. «Σίγουρα θα δημιουργήσει μερικές όμορφες φωτογραφίες και βίντεο».

«Ξέρω ότι αυτό ακούγεται σαν παρωδία, αλλά είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα παντρευτώ την αρραβωνιαστικιά μου, την αγαπώ τόσο πολύ, τίποτα δεν θα με σταματούσε», πρόσθεσε. “Δεν χρειάζομαι κανέναν να λυπάται. Θα το ξεπεράσουμε αυτό.

Τα αποτελέσματα της καταιγίδας διέφεραν ευρέως στην περιοχή λόγω των ιδιαιτεροτήτων των καταιγίδων που προκαλούνται από τους ψυχρούς ανέμους που μαζεύουν υγρασία από θερμότερες λίμνες και ρίχνουν χιόνι σε στενές ζώνες. Ορισμένες περιοχές του Μπάφαλο χτυπήθηκαν από σφοδρό χιόνι στα ανοιχτά της λίμνης Έρι, ενώ μόλις μίλια μακριά, οι κάτοικοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν μόνο μερικές ίντσες.

Η Δημοκρατική Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul ανέπτυξε περίπου 70 μέλη της Εθνικής Φρουράς για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του χιονιού σε ορισμένες από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Το Buffalo έχει εμπειρία με δραματικές χιονοθύελλες με αποτέλεσμα τη λίμνη, λίγες χειρότερες από εκείνη που χτύπησε τον Νοέμβριο του 2014. Αυτή η επική καταιγίδα έριξε 7 πόδια (2 μέτρα) χιόνι σε ορισμένες κοινότητες μέσα σε τρεις ημέρες, κατέρρευσε στέγες και παγίδευσε τους αυτοκινητιστές σε περισσότερα από 100 οχήματα σε ένα παραλίμνιο τμήμα της πολιτείας Thruway της Νέας Υόρκης.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η πιο φονική χιονοθύελλα των τελευταίων ετών «χτυπάει» τη Νέα Υόρκη – Δείτε εικόνες

Loading