Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικό εμβόλιο για είσοδο σε εστιατόρια, χώρους θεάματος και γυμναστήρια (video)

«Εάν έχετε εμβολιαστεί έχετε το κλειδί, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα. Όμως, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλές δραστηριότητες» δήλωσε ο δήμαρχος

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται στη Νέα Υόρκη για να μπορέσει κανείς να εισέλθει στο εσωτερικό εστιατορίων, γυμναστηρίων και χωρών θεάματος, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, με την αμερικανική μεγαλούπολη να γίνεται η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που καθιερώνει ένα εμβολιαστικό διαβατήριο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το εν λόγω μέτρο, που θα ονομάζεται “Key to NYC pass“, θα εγκαινιαστεί στις 16 Αυγούστου, όμως οι πρώτοι έλεγχοι για την εφαρμογή του θα διεξάγονται από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Βάσει του μέτρου, «θα απαιτείται ο εμβολιασμός των εργαζομένων και των πελατών στο εσωτερικό των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των αιθουσών θεάματος», εξήγησε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι θα χρειάζεται «τουλάχιστον μία δόση» του εμβολίου.

Εδώ και 15 ημέρες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ενέτειναν τις ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων και τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας μπροστά στην αναζωπύρωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Στη Νέα Υόρκη, μια πόλη με πληθυσμό άνω των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, το 71,8% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ