Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Με σημερινές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζει ξανά πολεμικό κλίμα.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί (6/9) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του για αιφνίδια εισβολή στην Ελλάδα.

Ο ίδιος σήμερα ξεκινάει την περιοδεία του σε βαλκανικές χώρες και πριν αναχωρήσεις, στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, έκανε δηλώσεις απειλώντας ακόμη μία φορά την Ελλάδα με τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της» αναφερόμενος πιθανότατα στις πρόσφατες κινήσεις στο πεδίο των εξοπλισμών από την πλευρά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε προχωρήσει σε άλλο ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST» αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

Εμφανώς εκνευρισμένη από αυτό το μήνυμα η Τουρκία αντέδρασε μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ ο οποίος το πρωί της Τρίτης (6/9) χαρακτηρίσε «ακατανόητη και χωρίς αξία» την ανακοίνωση του τσέχικου ΥΠΕΞ και υποστήριξε ότι «η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, στο Αγαίο και τη Μεσόγειο, αντιβαίνει την έννοια της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη και είναι κατά του διεθνούς δικαίου».

Ο Τανσού Μπιλίτς έφτασε μάλιστα, στο σημείο να παραδώσει «μαθήματα» στην ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «η στάση της, η οποία κακομαθαίνει την Ελλάδα, ενθαρρύνει την τακτική των μη λύσεων και υποστηρίζει τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας».

Σε μια πρωτοφανή σε ένταση για διπλωμάτη γλώσσα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «ντροπή για όλους όσοι προχώρησαν σε αυτές τις δηλώσεις καθώς αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις, τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας σε βάρος της χώρας μας».

«Αν η τσέχικη προεδρία της ΕΕ θέλει να προωθήσει τον διάλογο, οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ θα πρέπει να απαλλαγούν από την κατάχρηση του ελληνοκυπριακού βέτο που υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα» συνέχισε στην προκλητική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ο οποίος κατέληξε:

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύτει αποτελεσματικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Δείτε επίσης: Ενοχλημένη η Τουρκία από της στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα – «Αυτή η στάση κακομαθαίνει την Ελλάδα»