Νιγηρία: Ερευνούν θανάτους που ίσως έχουν σχέση με κορονοϊό

Έρευνες για πολλούς μυστηριώδεις θανάτους διεξάγουν οι αρχές της Νιγηρίας, χωρίς να αποκλείουν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από κορονοϊό.

«Περίπου εκατό άνθρωποι πέθαναν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άνδρες ηλικίας μεταξύ 60-80 ετών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντάμου Ντανουάου, ένας κάτοικος της περιφέρειας Χαντέτζια. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας συγγενής του.

Οι περισσότεροι πέθαναν στο σπίτι τους και μόνο 13 από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ένας γιατρός, ο Δρ. Αμπντουλάχι Ούμαρ Ναμάντι, είπε ότι αυτοί οι 13 παρουσίαζαν υψηλό πυρετό, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

«Η κυβέρνηση της Τζιγκάουα ανησυχεί για αυτούς τους θανάτους και έστειλε μια ομάδα πέντε γιατρών για να ερευνήσουν την κατάσταση στην Πολιτεία», είπε ο Δρ. Μαχμούντ Αμπντουλουάχαμπ.

«Θα θέλαμε να μάθουμε αν αυτή η πρόσφατη αύξηση της θνησιμότητας οφείλεται στην Covid-19 ή όχι. Αλλά σε αυτό το στάδιο της έρευνας είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα», πρόσθεσε.