Νορβηγία: Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε χωριό

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ο ένας μάλιστα σοβαρά όταν ένας άντρας επιτέθηκε στην σύζυγό του με μαχαίρι στη Νορβηγία.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό.

Η επίθεση αυτή, η οποία είχε αρχικά περιγραφεί από την αστυνομία ως επεισόδιο “τυφλής” βίας, σημειώθηκε στο Νόρε ογκ Ούβνταλ, ένα χωριό με λιγότερους από 3.000 κατοίκους, στην κοιλάδα Νούμενταλ.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρχε οικογενειακός δεσμός ανάμεσα στον δράστη της επίθεσης και το ένα από τα πρόσωπα που μαχαιρώθηκαν“, ανέφερε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Οντ Σκέι Κοσβτέιτ σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είναι μια οικογένεια από τη Συρία και ο δράστης και μια από τους τραυματίες είναι παντρεμένοι”, πρόσθεσε.

Η σύζυγος διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο σε “κρίσιμη”, όπως περιγράφηκε, κατάσταση, ενώ ένας άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

Αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλούνται τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι μια γυναίκα βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος μέσα σε “μια μεγάλη λίμνη αίματος”.

Ο ύποπτος για την επίθεση υπέστη επίσης ελαφρά τραύματα, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τομ Ρίτσαρντ Γένσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η αστυνομία δεν παρείχε στοιχεία όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, αλλά σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, κατά του υπόπτου είχε γίνει προσφυγή τον Νοέμβριο για ενδοοικογενειακή βία και αποτελούσε αντικείμενο έρευνας.

Στον ύποπτο είχε απαγορευθεί να επισκέπτεται την σύζυγό του, πρόσθεσε το TV2, σύμφωνα με το οποίο η απαγόρευση αυτή είχε, όπως πιστεύεται, γίνει σεβαστή μέχρι σήμερα.

Ο δράστης της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε κοντά σε μια στάση λεωφορείου ανάμεσα σε ένα παντοπωλείο και ένα σχολείο, τέθηκε υπό έλεγχο από περαστικούς προτού φτάσει εκεί βοήθεια, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, τον ύποπτο κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο ένας οδηγός λεωφορείου και μαθητές.

Δείτε επίσης: Παραιτείται από τη Rosneft ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ