Νότια Αφρική: 337 οι νεκροί των επεισοδίων (vid)

Δεν έχουν τέλος τα άσχημα νέα που έρχονται από τη Νότια Αφρική και αφορούν τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την προηγούμενη εβδομάδα – 337 νεκρούς μέχρι τώρα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση

«Η νοτιοαφρικανική αστυνομία αναθεώρησε τον συνολικό αριθμό των θανάτων» στην περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ σε 79 και στην ανατολική επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ σε 258 ως αποτέλεσμα της βίας, δήλωσε η υπουργός Χουμπούντζο Ντσαβχενί, αποδίδοντας μέρος αυτής της αύξησης του απολογισμού σε «τραυματίες που υπέκυψαν στα τραύματα τους».

Πτώματα βρέθηκαν επίσης σε διάφορα μέρη μέσα σε κτίρια, εργοτάξια ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έπιασαν φωτιά γύρω από το λιμάνι Ντάρμπαν και των οποίων η ανάσυρση μόλις ξεκίνησε.

Στο βιομηχανικό προάστιο Πάιντάουν, ένας αστυνομικός είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτήν την εβδομάδα ότι εντοπίστηκαν μέσα στις τελευταίες μέρες πολλά πτώματα ανθρώπων που παγιδεύτηκαν σε πυρκαγιές, επί των οποίων έγινε πλιάτσικο εν μέσω των επεισοδίων.

Η βία, οι λεηλασίες και ο εμπρησμός ξέσπασαν στις 9 Ιουλίου στην Κουαζούλου-Νατάλ, την επομένη της φυλάκισης του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για προσβολή δικαστηρίου. Οι ταραχές εξαπλώθηκαν γρήγορα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα κατήγγειλε ότι οι ταραχές και οι λεηλασίες που κράτησαν επί μια εβδομάδα υποκινήθηκαν και ότι υπήρχαν άνθρωποι που τις σχεδίασαν και τις συντόνισαν, κάνοντας λόγο για μια ενορχηστρωμένη απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας.

Δείτε μερικά από τα επεισόδια που έπληξαν τη χώρα:

Δείτε επίσης: Covid-19: Παρατάθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη και Καταλονίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ