Ο απόλυτος τρόμος στη Νότια Αφρική: Εξαγριωμένος ελέφαντας επιτέθηκε σε τζιπ γεμάτο τουρίστες (vid)

Οι επιθέσεις ελεφάντων σε ανθρώπους κατά την περίοδο της αναπαραγωγής δεν είναι σπάνιες

Τα «χρειάστηκαν» οι επιβάτες ενός τζιπ που έκανε σαφάρι στο Selati Game Reserve στα όρια του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική. Το τζιπ ήταν από εκείνα που οι τουρίστες μισθώνουν και τους πηγαίνουν βαθιά μέσα στη ζούγκλα ή τη σαβάνα για να παρατηρήσουν τα άγρια ζώα και είχε σταματήσει για να κοιτάξουν οι επιβάτες αμέριμνοι έναν τεράστιο ελέφαντα που ήταν μακριά τους.

Οι οδηγοί του οχήματος, που γνωρίζουν την περιοχή άριστα τους ενημέρωσαν ότι ο συγκεκριμένος ελέφαντας ζυγίζει τουλάχιστον 6 τόνους και το ύψος του σίγουρα θα άγγιζε τα 3,5 με 4 μέτρα. Κάποιοι τουρίστες τραβούσαν φωτογραφίες, και κάποιοι βίντεο, ενώ τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο αρσενικός τεράστιος ελέφαντας θεώρησε το τζιπ σαν απειλή για τα θηλυκά της ομάδας του ενώ η περίοδος του ζευγαρώματος που διανύει τον έκαναν ιδιαίτερα απειλητικό. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το τεράστιο ζώο όρμησε και κατάφερε να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, σηκώνοντας ψηλά την προβοσκίδα του σαν να σαλπίζει. 

Οι 6 τόνοι του παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ο ελέφαντας ποδοπατούσε δέντρα και βλάστηση τρέχοντας, για να πέσει με ορμή επάνω στο τζιπ το οποίο έντρομοι είχαν εγκαταλείψει οι τουρίστες που έτρεχαν δεξιά και αριστερά στους λασπωμένους δρόμους για να σωθούν.

Το τζιπ από την επίθεση του ελέφαντα σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι μεγάλοι χαυλιόδοντες του άνοιξαν τρύπες στις λαμαρίνες. Οι επιβάτες παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας τρομοκρατημένοι μήπως επιτεθεί και σε εκείνους το «θωρηκτό» και δεν πλησίασαν το τζιπ παρά μόνο αφού βεβαιώθηκαν πως ο ελέφαντας και το κοπάδι με τα θηλυκά απομακρυνθεί από την περιοχή. 

Την περίοδο της αναπαραγωγής των ελεφάντων τα αρσενικά γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μπει και έχουν ισοπεδώσει από τη μανία τους, ολόκληρα χωριά. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τέτοιες επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Αζερμπαϊτζάν: Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου – 14 νεκροί και δύο τραυματίες (pics)