Ο χάρτης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία (pic)

Οι Ρώσοι έχουν κάνει επίθεση σε περίπου 30 περιοχές

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία αφού η Ρωσία έχει εισβάλει στη χώρα για τα καλά, και πραγματοποιεί επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση και όχι μόνο από τις περιοχές που είναι κοντά στο Ντονμπάς, κάτι το οποίο φαίνεται από τον χάρτη που δημοσίευσε το BNO πριν από λίγη ώρα.

Τα μέρη που έχουν κάνει επίθεση οι Ρώσοι είναι περίπου 30, ενώ η Ρωσία έχει στο πλευρό της και τη Λευκορωσία η οποία συνδράμει με στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάνσκα στην επαρχία Λουγκάνσκ όπως ανέφερε το πρακτορείο RIA.

Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει οι Αρχές στο Κίεβο.

«Καταστρέψαμε την αεράμυνα της Ουκρανίας»

Ο ρωσικός στρατός έχει ενημερώσει μέσω ανακοίνωσής του ότι μπόρεσε να καταστρέψει τα συστήματα αντιαρεοπορικής άμυνας της Ουκρανίας, και έχει θέσει εκτός λειτουργίας αεροπορικές βάσεις της χώρας.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί». Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει όπλα ακριβείας έτσι ώστε να καταφέρει να καταστρέψει ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές.

Επίσης, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε πληροφορίες από ξένα ΜΜΕ που έκαναν λόγο για κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους που πετούσε πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Δείτε επίσης: Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία: Πολίτες μαζεύονται στα καταφύγια μετά τη ρωσική εισβολή