Ο Μακρόν χαρακτήρισε «λαχταριστή» την πρώτη κυρία της Αυστραλίας

Κύμα γέλωτος έχει προκαλέσει η «γκάφα» του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος λόγω λάθους μπερδεύτηκε και αποκάλεσε την σύζυγο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, «λαχταριστή».

Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη αυτές τις μέρες στην Αυστραλία όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ, θέλοντας να ευχαριστήσει τον ίδιο αλλά και την σύζυγό του Λούσι για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον ίδιο και την σύζυγό του, ο Μακρόν αποκάλεσε την αποκάλεσε «λαχταριστή».

Ωστόσο μετά την αρχική αμηχανία που υπήρξε, ο Τέρνμπουλ αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για λεκτικό ατόπημα και αντιπαρήλθε την στιγμή ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία με τον Γάλλο πρόεδρο.

Οι χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν φυσικά να καυτηριάσουν το γεγονός σχολιάζοντας πολλοί εξ αυτών ότι  ίσως επέλεξε λάθος λέξη στα αγγλικά, αφού η αντίστοιχη γαλλική λέξη για το delicious, είναι η λέξη delicieux, που μεταφράζεται και ως «γοητευτική», «χαριτωμένη».

Από την πλευρά τους, τα μέσα ενημέρωσης στην Γαλλία ανέφεραν-σχολίασαν ότι η συγκεκριμένη πρώτη κυρία δεν είναι λαχταριστή, οπότε πρόκειται απλώς για λάθος λέξη στα αγγλικά.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα που αποκαλεί την πρώτη κυρία «λαχταριστή»: