Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους γονείς ομοφυλόφιλων παιδιών να τα στηρίζουν και όχι να τα καταδικάζουν

Σε στήριξη των ομοφυλόφιλων παιδιών τους κάλεσε τους γονείς ο πάπας Φραγκίσκος

Ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε πως αντί να καταδικάζουν τα παιδιά τους, οι γονείς θα πρέπει να είναι δίπλα τους και να τα στηρίζουν.

Ο Πάπας προέβη σε αυτά τα σχόλια εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στο πλαίσιο της ανατροφής της.

Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν και «γονείς που διακρίνουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς στα παιδιά τους και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν, πώς θα στέκονται πλάι στα παιδιά τους και όχι να κρύβονται πίσω από μια στάση καταδίκης», είπε ο Πάπας.

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να είναι αποδεκτοί από τις οικογένειές τους ως παιδιά και αδέλφια.

Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμους ομοφύλων, αλλά μπορεί να στηρίξει νόμους περί συμφώνων συμβίωσης που επιτρέπουν σε ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε τομείς όπως οι συντάξεις, η παροχή υπηρεσιών υγείας και η κληρονομιά.

Δείτε επίσης: Μπλίνκεν: Η γραπτή απάντηση στην Ρωσία ορίζει μια διπλωματική οδό