Ο Πούτιν θα συναντήσει τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας στη Μόσχα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει σήμερα τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, αφού οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Πεκίνο να μην παράσχει υλική στήριξη για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο Ουάνγκ Γι θα γίνει δεκτός από τον Πούτιν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ νωρίτερα σήμερα, ο Ουάνγκ δήλωσε πως προσβλέπει στη σύναψη νέων συμφωνιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Είμαι έτοιμος να ανταλλάξω απόψεις μαζί σας, αγαπητέ μου φίλε, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανυπομονώ να συνάψουμε νέες συμφωνίες», δήλωσε ο Ουάνγκ μέσω διερμηνέα.

«Ανεξάρτητα από το πώς αλλάζει η διεθνής κατάσταση, η Κίνα ήταν και παραμένει προσηλωμένη, μαζί με τη Ρωσία, στις προσπάθειες για διατήρηση της θετικής τάσης στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων», δήλωσε ο Ουάνγκ.

Ο ίδιος είπε ότι θα εργαστεί για την «ενίσχυση και εμβάθυνση» των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες συμφωνίες μπορεί να συναφθούν κατά την επίσκεψή του.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Alco: 6 στους 10 θέλουν δεύτερες εκλογές – Το προφίλ των αναποφάσιστων

Loading