Ο στρατός της Ρωσίας προσπάθησε να επιστρατεύσει τον νεκρό γιο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Οι στρατολόγοι χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του γιου του Αλεξάντρ Λιτβινένκο σα να μην γνώριζαν για το τραγικό τέλος του.

Το σπίτι του γιου του Αλεξάντρ Λιτβινένκο στη Μόσχα δέχτηκε την επίσκεψη στρατολόγων του Ρωσικού Στρατού περίπου έναν μήνα μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο 28χρονος σε σημερινό του άρθρο στον Observer.

O Aνατόλι Λιτβινένκο είναι ένα ένα από τα τρία παιδιά που απέκτησε ο πρώην αξιωματικός της FSB, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με το καθεστώς Πούτιν, αυτομόλησε στη Βρετανία και έξι χρόνια αργότερα δηλητηριάστηκε από Πολώνιο 210 με αποτέλεσμα να πεθάνει στις 23 Νοεμβρίου του 2006.

Όπως λέει ο ίδιος στο άρθρο του, οι στρατολόγοι που χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου διαμένουν πλέον οικογενειακοί φίλοι, φέρονταν σαν να μη γνώριζαν τίποτα για την τραγική ιστορία που συνδέει τον εκλιπόντα πατέρα του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Γύρω στα μέσα Οκτώβρη, σχεδόν έναν μήνα αφότου ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία, χτύπησε η πόρτα του διαμερίσματος που είναι δηλωμένο ως επίσημη κατοικία μου. Οι οικογενειακοί φίλοι που μένουν εκεί άνοιξαν την πόρτα και είδαν μπροστά τους δύο αξιωματικούς της Ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης που ρώτησαν να μάθουν αν είμαι σπίτι. Τους ενημέρωσαν ότι είχα 20 χρόνια να πατήσω εκεί», γράφει ο 28χρονος.

Στο άρθρο του ο Ανατόλι Λιτβινένκο αναφέρεται και στη νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά που αφηγείται τα συγκλονιστικά γεγονότα γύρω από την ιστορία της δηλητηρίασης του πατέρα του από Ρώσους εκτελεστές.

Η σειρά του ITV με τίτλο «Λιτβινένκο» θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου και στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον χαρισματικό Ντέιβιντ Τέναντ. Το σενάριο της σειράς βασίστηκε σε συνεντεύξεις με στελέχη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου που ήταν επικεφαλής της έρευνας και, τόσο ο Ανατόλι όσο και η μητέρα του, Μαρίνα, πιστεύουν ότι αποτελεί μια πιστή καταγραφή των συμβάντων που οδήγησαν στην φόνο του Λιτβινένκο.

To τρέιλερ της σειράς:

Δείτε επίσης: Όλαφ Σολτς – Ένας χρόνος στην καγκελαρία: Έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, αλλά όχι να επιβληθεί στη διεθνή σκακιέρα

Loading