Ο Τραμπ εμμένει στη Χάσπελ παρά τις κατηγορίες για βασανιστήρια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, επέμεινε στην πρότασή του, να οριστεί η Τζίνα Χάσπελ, ως επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας CIA, παρ’ όλες τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων που της καταλογίζουν.

Υπενθυμίζεται πως για να αναλάβει η Χάσπελ τα ηνία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, πρέπει πρώτα να λάβει την απαραίτητη έγκριση από την Γερουσία, σε καθορισμένη τελετή η οποία αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η Τζίνα Χάσπελ, η οποία σε περίπτωση που λάβει την έγκριση αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA, επιθυμεί να απορρίψει την θέση που της προτείνεται λόγω κατηγοριών που την βαραίνουν περί βασανισμού. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο να της ζητήσει να μην παραιτηθεί από την διεκδίκηση.

Για τι κατηγορείται η Χάσπελ

Η Τζίνα Χάσπελ έχει επανειλημμένως βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων για τις ευθύνες της για την εγκατάσταση στο εξωτερικό μυστικών φυλακών, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Σε αυτές φημολογείται ότι κατά τις ανακρίσεις υπόπτων χρησιμοποιήθηκαν αμφιλεγόμενοι μέθοδοι όπως προσομοίωση πνιγμού.

Τι ανακοίνωσε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανακοίνωσης του στο Twitter ανακοίνωσε ότι «Η υποψήφιά μου για την θέση της διευθύντριας της CIA, την οποία σέβομαι πολύ, η Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, διότι ήταν πολύ σκληρή με τους Τρομοκράτες. Σκεφτείτε ότι, ενώ διανύουμε το ίδιο επικίνδυνους καιρούς, έχουμε τον άνθρωπο με τα περισσότερα προσόντα για τη θέση, μια γυναίκα, την οποία οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν διότι ήταν πολύ σκληρή εναντίον της τρομοκρατίας. Τζίνα, νίκησέ τους!».