Ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει πως «οι Ρώσοι απορρίπτουν ακόμη και τον λαό τους»
Τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους συμπατριώτες του που συνεργάζονται με τα ρωσικά στρατεύματα.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτοί (σ.σ. οι Ρώσοι) απορρίπτουν ακόμη και τον δικό τους λαό. Τι νομίζετε πως θα κάνουν με τους ξένους προδότες;»
Στη συνέχεια ζήτησε από τους Ουκρανούς που το σκέφτονται να επανεξετάσουν τη στάση τους.
«Ξέρω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολυσκέφτονται τα πράγματα».
«Αλλιώς δεν θα γίνονταν προδότες».
Νέες αεροπορικές επιδρομές – Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για «απάνθρωπες» τακτικές
Η πρωτεύουσα Κίεβο και οι πόλεις Λουζκ, Ρίβνε και Χάρκοβο ήταν ανάμεσα σε αυτές όπου ακούστηκαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Χώρος αποθήκευσης καυσίμων βρίσκεται στις φλόγες στο Λουζκ (βορειοδυτικά).
Οι σειρήνες της αεράμυνας ακούστηκαν σε πρακτικά όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Η ουκρανική ηγεσία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό πως εφαρμόζει «απάνθρωπες τακτικές», αναφερόμενο στον «μερικό ή πλήρη αποκλεισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων» και «τον αποκλεισμό πολιορκημένων πόλεων», σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ.
Κατά τον ίδιο, συνεχίζονται οι «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον ουκρανικών πόλεων ενώ η Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι καίριας στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, ισοπεδώνεται.
Η Ρωσία «δεν έχει πια γλώσσα, ανθρωπιά, πολιτισμό», συνέχισε ο κ. Ποντόλιακ, «μόνο πυραύλους, βόμβες και σκοπό να σβήσει (την Ουκρανία) από το πρόσωπο της Γης».
Δείτε επίσης: Ζελένσκι: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας»
- Καιρός: Εντονες βροχές πλήττουν την Αττική, κυκλοφοριακό χάος σε Κηφισό και Αττική Οδό
- Μεγάλη αγκαλιά: Μια σημαντική πρωτοβουλία που αναγνωρίζει την προσφορά αγάπης και φροντίδας στα παιδιά
- Το «Megalopolis»: Η επική ιστορία του Φράνσις Φορντ Κόπολα μεταμορφώνεται σε graphic novel
- Μετά τις βόμβες, ο αμίαντος – Η δηλητηρίαση των Παλαιστινίων από τα ερείπια της Γάζας διαρκεί για δεκαετίες
- Τραγωδία στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Ασθενής τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια χειρουργείου